Kviklån

Kviklån er kortfristede kontantlån baseret på låntagers personlige check for fremtidig indbetaling eller elektronisk adgang til låntagers bankkonto. Låntagere skriver en personlig check for det lånte beløb plus finansieringsomkostningerne og modtager kontanter. I nogle tilfælde underskriver låntagere elektronisk adgang til deres bankkonti for at modtage og tilbagebetale lønningsdagslån.

Långivere har kontrollen indtil låntagers næste lønningsdag, hvor lån og finansieringsomkostninger skal betales i et engangsbeløb. For at betale et lån kan låntagere indløse checken ved at betale lånet kontant, lade checken indbetales i banken eller bare betale finansieringsomkostningerne for at rulle lånet over i en anden lønningsperiode. Nogle lånedagslångivere tilbyder også længere afdragsbetalingslån og anmoder om tilladelse til elektronisk at hæve flere betalinger fra låntagers bankkonto, som typisk forfalder på hver betalingsdato.

Alt hvad en forbruger har brug for at få et lønningsdagslån er en åben bankkonto med relativt god status, en stabil indkomstskilde og identifikation. Långivere foretager ikke en fuld kreditcheck eller stiller spørgsmål for at afgøre, om en låntager har råd til at tilbagebetale lånet. Da lån ydes på baggrund af långiverens evne til at inddrive, ikke låntagers evne til at tilbagebetale, mens andre økonomiske forpligtelser overholdes, skaber afdragsdagslån en gældsfang.

Kviklån ydes af betalingsdagslånebutikker eller i butikker, der sælger andre finansielle tjenester, såsom checkkasse, titellån, husleje og bonde, afhængigt af statens licenskrav. Lån ydes via websteder og mobile enheder.