Hurtig lån

Hvad er et hurtigt lån?

Hurtige lån er personlige lån, der kan finansieres på kort tid. Du kan finde personlige lån, der tilbydes hos kreditforeninger, online-långivere og traditionelle banker og nogle andre utraditionelle långivere.

Personlige lån er normalt usikrede, hvilket betyder, at midlerne ikke er sikret af et aktiv eller en ejendom som sikkerhed, som et køretøj eller et hjem.

Der er andre personlige lånemuligheder, der hurtigt tilbyder finansiering, som ofte er mindre gunstige for låntagere. For eksempel kan lønningslån, autotitellån og anden kortfristet gæld med høj rente være utroligt dyre. Du skal forsøge at undgå disse typer lån, når det er muligt.

Personlige lån og kreditlinjer fra kreditforeninger og banker

Mange banker og kreditforeninger tilbyder personlige lån, ofte usikrede, der kan finansieres på kort tid – hvis du er godkendt. Disse typer lån er afdragslån, som du betaler tilbage med regelmæssige månedlige betalinger over en bestemt periode.

En personlig kreditlinje fungerer mere som et kreditkort. Det er en roterende kreditlinie, der giver dig mulighed for at tage penge op til en bestemt kreditgrænse og derefter betale dem over tid med renter.
Personlige lån fra onlineudbydere

Låneprocessen kan være hurtig og let for et personligt lån hos en online-långiver. Ligesom personlige lån og kreditlinjer fra kreditforeninger og banker, vil långiveren, efter at du har indsendt din låneansøgning, foretage en hård kreditanmodning for at bestemme, hvor mange penge du kan låne og til hvilken rente.

Hvis du er godkendt, kan långiveren typisk sende pengene direkte til din bankkonto, ofte inden for et par arbejdsdage.

Du betaler derefter lånebeløbet som planlagt, indtil det er fuldt tilbagebetalt.

Disse lån kan give mening – hvis du er berettiget til en konkurrencedygtig rente.

Lånedagslån og forskud på lønningsdag

En lønningsdagslån er en anden type hurtig personlig lån. De er typisk for $ 500 eller mindre og forfalder på din næste lønningsdag.

Långivere, der tilbyder disse typer lån, opkræver ofte ublu gebyrer, som i nogle tilfælde kan svare til en rente på omkring 400%. For at sætte tingene i perspektiv svarer et $ 500 lån med et lånegebyr på $ 50 til en APR på mere end 260%.

Denne type lån kan ofte rulles eller fornyes for kun prisen på udlånsgebyret, hvilket øger låntagerens samlede omkostninger og flytter lånet ud til næste lønningsdag.

Denne cyklus med at ansøge om og derefter fornyelse af lønningsdagslån kan hurtigt sætte en forbruger i en gældscyklus, og derfor bør man undgå, når det er muligt at ansøge om denne type lån for at få midler hurtigt.

En potentielt billigere mulighed er et alternativt lønningsdagslån, som er et lån på mindre dollars, der tilbydes af visse føderale kreditforeninger. Rentesatserne på disse kortfristede lån kan ikke overstige 28%, og lånebeløbene er mellem $ 200 og $ 1.000.
Bil titel lån

Et billititelån er et andet dyrt kortfristet lån.

Dette er en type sikret lån, hvor dit køretøj bruges som sikkerhed. Det betyder, at din bils titel eller registrering er tilbage hos långiveren, indtil du betaler lånet tilbage fuldt ud – og kan overtages, hvis du ikke foretager dine betalinger som aftalt. Du skal tilbagebetale lånet med renter og gebyrer, med lånevilkår typisk mellem 15 og 30 dage.

Disse lån er dyre, som ofte tilbydes af rovviltudlånere og bør undgås, hvis det er muligt. En rapport fra Bureau of Consumer Financial Protection Bureau fandt, at en ud af fem automatisk låntagere havde deres køretøj beslaglagt af en långiver for ikke at kunne tilbagebetale lånet.